
Ez egy igazi retró édesség, de mi nagyon szeretjük, aki még nem próbálta ajánlom a figyelmébe.
Hozzávalók : 40 dkg búzadara, 8 dl nyers tej, 20 dkg vaj / rama/, 1 citrom reszelt héja, 6 db tojás, 20 dkg pocukor, 10 dkg mazsola
Elkészités : A búzadarát tálba teszem, ráöntöm a hídeg tejet és az olvasztott vaj felével jól összekeverem. Pár órát pihentetem .A tojások sárgáját egy pici sót ,a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól összekeverem. A tojáfehérjét habbá verem és apránként lassan a tésztába forgatom. A tésztát a maradék forró vajra öntöm és keverés nélkül mérsékelten meleg sütőben addig sütöm, amig meg nem szilárdul. Ekkor összevegdalom beleszórom a mazsolát a maradék cukrot jól összeforgatom és visszateszem a sütőbe kb 10-15 perc múlva kiveszem és morzsalékosra keverem. Baracklekvárral, porcukorral meghintve tálalom.
Tepsi méret én a régitipusú volt gáztűzhelyem magasabb falú tepsijét használom. |