Könnyen elkészithető, mutatós, és finom sós sütemény.
Hozzávalók, és készitése:
- Tészta: 15 dkg főtt áttört krumpli, 15 dkg liszt, 15 dkg reszelt sajt, 15 dkg margarin, só, ezt az egészet összedolgozzuk, és a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük és forró sütőben megsütjük.
- Krém: 2 dl tejet, 4 evk finomliszttel simára keverünk, és felfőzzük. A tűzről levéve a még meleg masszába keverünk egy boci natur sajtkrémet., 10 - 15 dkg reszelt fűstölt sajtot / pl. Karaván /. Hűlni hagyjuk.
- Összeállitás: a kihűlt apró pogácsák tetejére kiskanállal krémet halmozunk, úgy, hogy fél golyó formát kapjunk, kicsit a masszából a pogácsa szélére is kenjünk, végül reszelt trapista sajtba forgatjuk. Majd fóliával lefedve hűtőszekrénybe tesszük fogyasztásig. |