Ez egy finom Osztrák specialitás.
Hozzávalók: 25 dkg nagykockatészta, 8 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg porcukor, 2 dkg vaníliás cukor, 4 db tojás, 2,5 dl tejföl, mazsola ízlés szerint, fél citrom reszelt héja, 25 dkg tehéntúró.
Tepsi kikenéséhez: vaj, 2 evk kristálycukor.
Készitése: A tésztát lobogó enyhén sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. Közben a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, reszelt citronhéjat és simára keverjük, belerakjuk a mazsolát, végül a tojások keményre felvert habját óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát a belemorzsolt túróval elkeverjük, majd a tojásos masszába forgatjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk a kristálycukorral. beleönjük a tésztát egyenletesen elterítjük benne.
- Sütés: előmelegitett sütőben közepesen forró kb 180 fok, légkeveréses 165 fok, kb 25-30 perc. Kockára vágva porcukorral meghintve tálaljuk. |