Finom ropogtatni való, kedvünk szerint ízesithetjük.
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj vagy margarin, csipet só, 1 kis csésze tej, 3 db tojássárgája, fél citrom leve, kevés sütőpor.
Ízesitéshez: reszelt citromhéj, vaníliás cukor, kakaó, csokidara, stb. ízlés szerint.
Készítése: a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral keverjük össze, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a tejet és a citromlevet gyúrjuk össze, végül hozzáadjuk a felolvasztott vajat és jól kidolgozzuk, lágy tésztát kapunk. Annyi részre osztjuk ahány ízt szeretnénk kapni, és belegyúrjuk az ízesitőket. Sütőpapiral bélelt tepsibe nyomjuk a kivánt formákat, 180 fokra előmelegitett sütőben kb 20 percig sütjük. Ha kihűltek jól zárodó dobozban tároljuk.
Kekszkinyomó pisztolyt használtam a készítéséhez. |