Könnyen, gyorsan elkészíthető finomság. A ropogós bunda alatt, finom omlós marad a hús
Hozzávalók: 1 db csirkemell, natur kukoricapehely, natur joghurt, kentucky fűszer, só, olaj.
Készítése: a húst kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, megszórjuk kentucky fűszerrel, joghurtba forgatjuk, majd egy tálba rakjuk, lefedjük és másnapig hűtőben tároljuk. A kukoricapehely egy részét ledaráljuk, a másik részét kissé összemorzsoljuk / darabos maradjon /, majd összekeverjük a kétféle pelyhet. Másnap a húszeleteket beleforgatjuk a pehelybe kissé rá is nyomkodjuk. Egy rövid ideig állni hagyjuk, ezután felhevített olajban rövid idő alatt kisütjük., papírtörlőn a felesleges olajat leitatjuk. Sült burgonyával és kecsapos tartármártással tálaljuk. |