Kakaós tekercs
ahogy én készítem 2012.07.25. 20:35
Finom csokis tekercseket kapunk.
Hozzávalók: Tészta: 50 dkg finomliszt, 5.5 dkg puha vaj, 1 dl tejföl, 1,8 dl tej, 6 dkg porcukor, 1 evk vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 mk só, 2,5 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja. Locsoláshoz 1 dl langyos vaníliás tej. Kenéshez kevés tej és 1 tojássárgája.
- Töltelék: 12 dkg puha vaj, 12 dkg porcukor, 3 evk kakaópor - kikeverve.
Készítése: A tészta hozzávalóit sorba berakom a kenyérsütő gépbe, majd beindítom a normál programot 55 perc múlva kikapcsolom, és hagyom még további 15 percig kelni. Ezútán kivesszük a tésztát, ketté osztjuk és egyenként kör alakúra nyújtjuk / vékony lappá /, megkenjük a fele kakaós krémmel, majd cikkekre vágjuk átlósan / 16 részre /. Ezútán egyenként feltekerjük őket, és sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, 20 percig pihentetjük. Egy tojássárgáját kevés tejjel elkeverünk és sütés előtt lekenjük őket. 170 fokra előmelegitet légkeveréses sütőbe 20 percig sütjük ekkor meglocsoljuk a vaníliás langyos tejjel és tovább sütjük kb 5 percig.
|