Rántott csirkemell
Katharosz módra 2013.10.27. 15:36

Könnyű, gyors, hagyományos étel.
Hozzávalók: 1 db csirkemell filé, 2 dl tej, 2 db tojás, só, liszt, zsemlemorzsa, olaj.
Készítése: a húst felszeleteljük ízlés szerint, én a két fél mellből 3 - 3 szeletet szoktam vágni, sózzuk, egy tálba tejet öntünk és egy éjszakára beáztatjuk a húst benne, hideg helyen.
- Másnap a tejből kiemeljük a hús szeleteket, lecsepegtessük és bepanírozzuk.
- Lisztbe forgatjuk, majd kissé sózott felvert tojásba mártjuk és végül a zsemlemorzsába.
- Sütés nem túl forró olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
- A felesleges zsiradékot papír törlőre szedve leitatjuk róla.
Tálalás ízlés szerint, hasábburgonyával, rizzsel, és salátával.
Tipp: a csirke és a pulykamell sokkal finomabb lesz ha egy nappal a felhasználása előtt tejbe áztatjuk.
|