Zöldségleves
Katharosz módra 2013.11.11. 20:26

Ennél az egyszerű levesnél nincsen kőbevéset szabály! Az összetevőket ízlés szerint variálhatjuk benne vagy csak ami éppen van otthon.
Hozzávalók: - 2 db sárgarépa, 1 db győkér, fél - fél karalábé és zellergumó, egy darabka póréhagyna, egy pár darab karfiol rózsa, 5 dkg bacon szalonna, kevés olaj, 1 leveskocka, fél csokor petrezselyem. só, bors, 2 marék kiskagyló tészta / kis kocka /.
Készítése: - A kockára vágott szalonnát egy kevés olajon kissé megpirítjuk, majd rádobjuk a félkarikára vágott pórét a szintén kockára vágott zöldségeket a karfiol kivételével és kevergetve kicsit megpároljuk.
- Ezután hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, átforgatjuk, felöntjük kb 2 liter vízzel,
- Felforraljuk, fűszerezzük, só, bors leveskocka és lassú tűzőn főzzük, amikor már a zöldségek majdnem puhák belefőzzük a tésztát is.
- Ha szükséges az ízeket újra beállítjuk.
|