Hagymás - sajtos sütőtökpite
Katharosz módra 2014.03.09. 17:45

Gyors könnyű vacsorának kiváló egy finom zöld salátával. Bevallom nálunk másnap hidegen nagyobb sikere volt, így akár sörkorcsolyának is kitűnő lehet!
Hozzávalók: Tészta: 12 dkg rétesliszt, 12 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, csípet só,12 dkg vaj vagy margarin, 1 tojássárgája, 1 tk citromlé, 1 - 2 evk hideg víz szükség szerint.
Töltelék: - 50 dkg sült sütőtök, 10 dkg bacon szalonna, 2 szál újhagyma, 1 kisfej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg reszelt trappista sajt, 3 db tojás, 3 evk tejföl, só őrölt bors, petrezselyem.
Formához: vaj.
Készítése: a kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval.
- Ezután az összes hozzávalóval összegyúrjuk, ha szükséges kevés fagyos vizet adunk hozzá, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk, majd hidegre tesszük.
- A töltelékhez kisütjük a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, újhagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk rajta.
- A tököt villával pépesre nyomkodjuk, hozzáadjuk a hagymás szalonnát, a tojásokat, tejfölt, reszelt sajtot, finomra vágott petrezselymet, fűszerezzük sóval - borssal.
- A tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk és egy 25 centiméter átmérőjű vajjal kikent pite formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük.
- A sütőből kivéve belesimítjuk a tökös tölteléket, majd megsütjük kb 25 - 30 perc alatt.
|