Pudingos túrós csiga
Katharosz módra 2014.05.04. 19:45

Nagyon finom pehelykönnyű csigák, aminek lehetetlenség ellenállni, biztos a siker!
Hozzávalók: Tészta: 45 dkg finomliszt, 2 dl langyos tej, 6 dkg puha margarin, 5 dkg élesztő, 1 db tojás, 7 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, csípet só.
Töltelék: 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 3 dl tej, 5 dkg vörös áfonya.
Kenéshez: 1 db tojás.
Készítése: Tészta: 1 dl langyos tejbe kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- Majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Én a kenyérsütő gépemmel végeztem ezt a műveletet.
- Ezután letakarva 1 órán át pihenni, kelni hagyjuk.
Töltelék: simára keverjük a pudingot, cukrot egy kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzá adjuk és kevergetve sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve belekeverjük a megmosott áfonyát és a túrót, hűlni hagyjuk.
- A megkelt tésztánkat kb fél cm vastagságúra nyújtsuk ki, rákenjük a teljesen kihűlt tölteléket és feltekerjük.
- Ezután kb 2 cm vastagságúra vágjuk fel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, felvert tojással lekenjük.
- Kissé távolabb rakjuk egymástól, mivel a sütés alatt megnőnek.
- Sütés 190 - 200 fokra előmelegített sütőben, kb 15 - 20 perc alatt. Ez sütő függő!
Ebből a mennyiségből kb 20-22 db lesz.
|