Banánkuglóf
Katharosz módra 2014.10.02. 20:53

Ízletes és finom egy kicsit töményebb állagú kalács, tea vagy kávé mellé kiváló.
Hozzávalók: 12 dkg puha margarin, 24 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 db tojás, 1 dl tej, 30 dkg banán / héj nélkül /, 40 dkg finomliszt, 1 cs.sütőpor, csípet só, 5 dkg csokoládé lencse.
Formához: vaj, liszt.
Készítése: A lisztet, sót, sütőport és a csokilencsét összeforgatjuk.
- A banánokhoz öntünk egy keveset a tejből és turmixoljuk
- Habosra keverjük a margarint a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, ezután a banánt és a tejet is hozzá adjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
- Ezután adagokban a lisztet is beleforgatjuk.
- Egy kivajazott és lisztezett kuglóf formába öntjük a masszát.
- Sütés 180 fokon kb 55-60 percig, tűpróba.
- Rácsra borítva hűlni hagyjuk.
|