Gesztenyés mézes krémes
Katharosz módra 2014.11.24. 20:33

Finom kiadós sütemény, akár ünnepi alkalomra is.
Hozzávalók: Tészta: 40 dkg finomliszt, 2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna, 1 csapott mokkáskanál sütőpor, 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 db tojás, 1 púpozott evk kakaópor, 2 evk méz.
Krém: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 50 dkg gesztenyemassza, 1/2 dl rum, 5 dl tejszín, 1 csomag habfixáló.
Máz: 15 dkg étcsokoládé, 6 dkg margarin.
Készítése: Tészta: elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát.
- Gőz felett simára keverjük a porcukrot, vajat, tojást, kakaóport és a mézet, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, összedolgozzuk, majd három részre osztjuk.
- Ezután 25 x 35 centis lapokká nyújtjuk villával megszurkáljuk és egy sütőpapíros tepsi hátoldalán 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
- Krém: a pudingport felfőzzük a tejjel, majd hűlni hagyjuk.
- Közben a puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a pudingport, a gesztenyét és a rumot.
- A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót is, majd óvatosan egy fakanállal a gesztenyés krémbe forgatjuk.
- Összeállítás: egy magas falú, levehető oldalú tepsibe megtöltjük a lapokat és egy éjszakára hidegre tesszük, másnap csokimázzal vonjuk be a tetejét.
- Máz: gőz felett összeolvasztjuk a margarint a csokival.
Forrás: net
|