| 
 RETRO KEDVENC !!! Hozzávalók:  1,2 liter tej, cukor ízlés szerint, vaniliás cukor, 1 evk vaniliás pudingpor, 5-6 db tojás, mazsola, csokireszelék a diszitéshez. Késztiése:  A tojások sárgáját, elkeverjük egy kevés tejjel a kétféle cukorral és a pudingporral, a mazsolát megmossuk és forró vízbe áztatjuk, a tejet tűzre tesszük, 1 cs vaniliával ízesitjük és felforraljuk. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd cukorral ízesitjük. - A gyöngyözve forró tejbe egy hideg vízbe mártott evőkanállal galuskákat szaggatunk, de egyszerre csak párat tegyünk bele, mível a főzés alatt megnőlnek a habok, kb. fél perc után megforditjuk őket és megfőzzük a másik oldalán is. Ezután egy szűrőkanállal kiszedjük, és megfőzzük az összes habot. - A tejhez hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, lehúzzuk a tűzől és a tojásos, pudingos masszát egy habverővel belekeverjük, majd rövid időre vissztesszük a tűzre. Ezután egy hőálló tálba öntjük, rátesszük a habokat és lehűtjük. Tetejét csokireszelékkel diszitjük.  Jól lehűtve tálaljuk. A mazsola elhagyható, de mi igy szertjük. |