Borzas papucs
Kati /saját/ 2011.10.11. 22:36
Nagyon finom sajtkémes, sós sütemény, kíváló vendégvárásra és ünnepre egyaránt.
Hozzávalók: : Tészta - 45 dkg liszt, 1 rama margarin, 1 tojás, 1 nagy főtt áttört krumpli, 1 cs.száritott élesztő, fél dl cukros tej, 1 lapos evk.só, bors, örölt kömény,
Töltelék : kb.negyed rama, 2 púpos evk liszt, tej, tejföl, fűstölt sajt, só, bors, plussz reszelt sajt a forgatáshoz
Készités : A z élesztőt felfúttatjuk a cukros tejben, közben a ramat elmorzsoljuk a liszttel,majd az alapanyagokat összedolgozzuk, kicsit pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és 5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy lazán félbe hajtjuk őket, de nem nyomjuk össze, tetejét tojással lekenjük. Mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
Töltelék : besamelt készitünk, a margarinon kicsit átpiritjuk a lisztet, tejjel sűrűre főzzűk,majd tejföllel krémmé keverjük, levesszük a tűzről, reszelt fűstölt sajttal besűritjük, fűszerezzűk - só, bors, majd kihűtjük.
A megsült lehült tésztákat megtöltjük a krémmel úgy, hogy óvatosan széthajtjuk, krémet kenünk közé bőven, hogy a tészta pereméig érjen, ezútán reszelt sajtba forgatjuk, tálalásig folpakkal lefedve hűtőben tároljuk.
|