Receptek : Zöldséges pulykamell sajtmártásban |
Zöldséges pulykamell sajtmártásban
Kati /saját/ 2011.11.29. 00:12
Nagyon finom, különleges sajtmártásos étel.
Hozzávalók : 4 szelet egyenként kb. 15 dkg- os pulykamell, olaj a sütéshez, 50 dkg vegyeszöldség / karfiol, brokkoli, sárgarépa, zöldbab / 3 dl víz, 1 kisfej hagyma, só, bors, 2,5 dl tejszín, 10 dkg sonka, 15 dkg Ementáli sajt, 2 evk zsemlemorzsa, 2 evk vaj, 1 tk. étkezési keményitő, 1 db leves kocka.
Készités : A hagymát megtisztitjuk és kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben felforrósitunk 1 evk vajat, beletesszük a zöldségeket, rövid ideig piritjuk, majd felöntjük a 3 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Ezután úgy szűrjük le, hogy a levét felfogjuk. A húst kicsit kiverjük, sózzuk, borsózzuk. A sajtot lereszeljük. A sütőt 200 fokra előmelegitjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és elősüjük benne a hússzeletek mindkét oldalát. Egy tűzállótálat kivajazunk, alján elrendezzük a zöldségeket, és tetejére helyezzük a hússzeleteket. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, felöntjük a zöldség főzőlevével meg a tejszínnel felforraljuk, és kb. 4 percig hagyjuk kis lángon forni. A sonkát vékony csíkokra vágom és a sajt felével a mártásba keverem, majd egy kevés étkezési keményitővel sűritjük. Szükség szerint sóval, borssal ízesitjük. A sonkás mártást a hús tetejére öntjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és végül a vajból forgácsokat vágunk a tetejére. Végül az előmelegitett sütőben megsütjük. Köretnek burgonyapürét adunk hozzá.
|