Kapros - tökfőzelék
Katharosz módra 2013.09.05. 23:31

Egyszerű, de finom ez a tökfőzelék.
Hozzávalók: - 1 kg gyalult tök, 1 közepes fej vörös hagyma, 1 csokor kapor, 1.5 - 2 dl tejföl, 1 leves kocka, só, késhegynyi pirospaprika, 2 db babérlevél, 2 - 3 evk finom liszt, csípetnyi cukor, olaj.
Készítése: - A finomra vágott hagymát kevés sóval megfonnyasztjuk az olajon, megszórjuk a paprikával, elkeverjük.
- A tököt besózzuk, majd kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk és a hagymára tesszük, átforgatjuk, rátesszük a finomra vágott kaprot, felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi, belemorzsoljuk a leveskockát, végül belerakjuk a babérlevelet és rövid idő alatt megfőzzük.
- Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd egy pár kanálnyit a tökből is hozzákeverünk, végül behabarjuk vele a tököt, kiforraljuk, szükség szerint után ízesítjük, kevés cukorral pikánssá tesszük.
|