Joghurtos pite
Katharosz módra 2013.09.21. 22:57

Könnyű, gyors és persze finom sütemény.
Hozzávalók: - Tészta: 30 dkg sim aliszt, 17 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 10 dkg kristálycukor, 4 db tojássárgája, csípet só, 1 citrom reszelt héja.
- Joghurtos krém: 3 db175 grammos natur joghurt, 2 db 175 grammos tejföl, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 6 evk sima liszt, 4 evk búzadara, 4 db tojás fehérje keményre verve.
Készítése: - Tészta: A lisztet és a margarint gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hidegre tesszük.
- Egy 35 x 24 centis tepsit vajjal kikenünk és lisztezünk, majd a tészta 2/3 részét lisztezett felületen kinyújtjuk és a nyújtófa segítségével a tepsibe rakjuk. úgy, hogy az oldalára egy kicsit felhúzzuk a tésztát, villával megszurkáljuk.
- A krém hozzávalóit elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Ezután a tésztára simítjuk és egy nagy lyukú reszelővel a tetejére reszeljük a maradék fagyos tésztát.
- Sütés 190 - 200 fokra előmelegített sütőben kb 45 - 50 percig. TŰPRÓBA! Ha nagyon sülne a teteje alufóliával beborítjuk.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
|