Vaníliás keksz
Katharosz módra 2013.11.01. 23:01

Tea vagy kávé mellé egy kis finom nassolni való, vagy csak úgy!
Hozzávalók: - 40 dkg finomliszt, 22 dkg vaj, 175 g porcukor, 1 cs sütőpor, 1 db tojás, 1 mk só, 1 tk vanília aroma, 1 tk citromlé, 1/2 citrom reszelt héja, 1 evk kristálycukor.
Készítése: - A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, gyors mozdulatokkal.
- Ezután hozzákeverjük a porcukrot, sütőport, sót és a többi hozzávalóval együtt pár perc alatt összegyúrjuk.
- Kb 1/2 órára hidegre tesszük, majd enyhén lisztezett felületen kb 4 mm vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerinti formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Én a fele mennyiséget kristálycukorral megszórtam, ettől csillogó lett a teteje.
- Egy kicsit távolabb tegyük egymástól, mert a sülés alatt kicsit elterülnek.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 8 - 10 perc, vigyázzunk ne piruljon meg.
- Melegen lágynak tünik, de ahogy kihűl finom omlós lesz az állaga.
|