Receptek : Olasz húsgombóc - paradicsommártásban |
Olasz húsgombóc - paradicsommártásban
Katharosz módra 2014.01.19. 00:21

Ismét egy Olasz ízesítésű finomság, nálunk bevált, könnyen - gyorsan elkészült és villámgyorsan el is fogyott!
Hozzávalók: - 50 dkg darált hús fele marha - fele sertés, 2 - 3 dkg parmezánsajt, 1 db tojás, 1 zsemle vagy kifli, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 csomag petrezselyem, só, bors, bazslikom, 1 db chili paprika.
Mártás: 1 doboz darabolt konzerv paradicsom + 4 evk sűrített paradicsom, 1 evk kethcup, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 dl fehér bor, 1 csípet chili, oregánó, só, bors, bazsalikom, csípet cukor,csípet ételízesítő por, olaj, víz.
Készítése: A darált húshoz adjuk a hideg vízbe áztatott kinyomkodott zsemlét, tojást, zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, chili paprikát, parmezánsajtot és a fűszereket, majd jól összegyúrjuk.
- Ezután vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.
- A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk és olajon kevés sóval megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kétféle paradicsomot, átforgatjuk, fel önjük a borral, kevés vízzel és a többi anyagot is bele tesszük, ezután készre főzzük.
- Közben a húsgombócokat olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk róla, ezután a mártásba rakjuk. és egy kicsit össze főzzük.
- Reszelt sajttal és spagettivel tálaljuk.
|