Túrós húspogácsa
Katharosz módra 2014.03.02. 00:18

Itt egy újabb variáció, amivel kicsit változatosabbá tehetjük a hagyományos vagdaltat. Nagyon finom lesz az íze a túrótól és a zsömle egyáltalán nem hiányzik belőle. Érdemes kipróbálnotok!
Hozzávalók: - 50 dkg darált hús, 50 dkg túró, 1 db tojás, 2-3 db nagyobb gerezd fokhagyma, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 - 3 evk zsemlemorzsa, só, bors, őrölt koriander, pirospaprika, petrezselyemzöld, olaj a sütéshez.
Kkészítése: - A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát megreszeljük.
- Ezután a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk és 1 - 2 órára hidegre tesszük.
- Majd vizes kézzel tetszés szerint formáljuk és bő olajban kisütjük.
- A felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk róla.
Friss salátával és ízlés szerint burgonyával tálaljuk.
Forrás: net.
|