Palóc tekercs
Katharosz módra 2014.03.02. 20:14

Ízletes, finom húsétel, akár ünnepi alkalomra is kiváló lehet.
Hozzávalók: 3 szelet pulykamell / kb 60 dkg /, 4 db mackó sajt, 4 tk. tejföl, 4 nagyobb burgonya, 2 db tojás, 4 gerezd fokhagyma, 4 evk liszt, só, bors, kevés tej, a sütéshez olaj.
Forgatáshoz: liszt.
Pác: kb 3 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, só.
Készítése: - A húst óvatosan vékony lappá kiverjük, sózzuk, majd egy tálba téve leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, belevágunk 2 gerezd fokhagymát, lefedjük és egy éjszakára hidegre tesszük.
- A burgonyát és a fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, sót, borsot és szükség szerint kevés tejet.
- A sajtokat villával szétnyomkodjuk és hozzákeverjük a tejfölt.
- A tejből kiemeljük a hús szeleteket, papírtörlőn leitatjuk a nedvességet, megkenjük a sajtos masszával, roláddá tekerjük, a végeket összetűzzük, megforgatjuk a lisztbe, majd a burgonyás masszába mártjuk.
- Meleg, de nem túl forró olajban megsütjük körös - körül az oldalait, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
Ízlés szerint salátával és rizzsel tálaljuk.
|