Vörösboros marharagu
Katharosz módra 2014.09.11. 20:42

Nagyon finom ízletes húsétel, akár ünnepi alkalomra is kiváló.
Hozzávalók: 80 dkg marhahús / pörköltnek való /, 1 nagy fej vöröshagyma, 2,5 dl vörösbor, 30 dkg gomba, 1 evk liszt, 1 evk pirospaprika, 1 evk sűrített paradicsom, só, bors, kakukkfű, 1 db babérlevél, cayenne bors, kevés őrölt kömény és majoranna, marhahúleves / kockából is jó /.
Készítése: A kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a vörösborral, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítjük, majd egy napig pácoljuk.
- Másnap a levet leöntjük róla, de egy edénybe felfogjuk.
- Egy magasabb falú serpenyőbe kevergetve olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a húst, megszórjuk liszttel és kevergetve kicsit tovább pirítjuk.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük: pirospaprika, só, bors, kakukkfű, majoranna, kömény, cayenne bors, felöntjük a páclével és simára keverjük.
- Letakarva párolni kezdjük, közben a húslevessel szükség szerint pótoljuk az elpárolgott levet, apránként hozzáadva.
- Ha a hús már majdnem puha hozzáadjuk a felszeletelt gombát és készre főzzük, szükség szerint utánaízesítjük.
- Én polentával és házi vérszilva lekvárral tálaltam.
|