Narancsdzsem
Katharosz módra 2014.11.19. 20:29

Ez idáig kétszer próbálkoztam narancs dzsemmel, de egyik sem nyerte el igazán a tetszésemet. A minap azonban a főnők Asszonyom extra szuper receptjét megkaptam, hát ez maga a tökély, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Hozzávalók: 4 kg narancs, 2 db citrom, 70 dkg cukor, 3 tasak lucullus dzsemfix 3:1.
Készítése: A narancsot és a citromot alaposan megsikáljuk.
- Ezután keresztben ketté vágjuk a narancsokat és egy éles mokkás kanál segítségével a hártyák közül kikanalazzuk a narancsok húsát, de vigyázzuk a fehér rész ne kerüljön bele.
- A maradék levet kinyomjuk, mivel teljesen nem tudjuk kiszedni a narancsok húsát.
- Hozzáadjuk a két citrom levét is.
- Ha készen vagyunk 3 db narancsnak és a citromnak a sárga héját egészen vékonyan levágjuk, de a fehér rész ne kerüljön bele, ezután vékony csíkokra vágjuk.
- Az előkészített gyümölcsvelőt a levével együtt lemérjük, nekem tisztán 2 kg lett belőle, majd a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük a dzsemet, közben a hozzáadjuk a csíkokra vágott héjat is.
- Én két rétegű celofánnal zártam le az üvegeket, csavaros üveg hiányában, ezért a hagyományos módon száraz dunsztba raktam, amíg ki nem hűltek.
|