Császármorzsa
Katharosz 2011.10.03. 21:56
Hozzávalók : 40 dkg búzadara, 8 dl nyers tej, 20 dkg vaj / rama/, 1 citrom reszelt héja, 6 db tojás, 20 dkg pocukor, 10 dkg mazsola
Elkészités :
- A búzadarát tálba teszem, ráöntöm a hídeg tejet és az olvasztott vaj felével jól összekeverem. Pár órát pihentetem .
- A tojások sárgáját egy csípet sót a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól összekeverem.
- A tojáfehérjét habbá verem és apránként lassan a tésztába forgatom.
- Ezután egy nagymérető magasabb falú tepsibe teszem a forró vajat, majd keverés nélkül ráöntöm az előkészített tésztát.
- Végül közepesen meleg kb 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg meg nem szilárdul.
- Ekkor kiveszem a sütőből összevegdalom beleszórom a mazsolát a maradék cukrot jól összeforgatom és visszateszem a sütőbe.
- kb 10-15 perc múlva kiveszem és morzsalékosra keverem. Baracklekvárral, porcukorral meghintve tálalom.
Tepsiméret: 35 x 37 x 4 cm
|