Milánói töltött csirke
Katharosz módra 2013.08.31. 21:53

Könnyű nyári étel, csak egy finom saláta kell mellé!
Hozzávalók: 1 db csirke, 15 dkg spagetti, 1 fej vöröshagyma, 3 evk olaj, 20 dkg gomba, 20 dkg sonka, 10 dkg reszelt sajt, 3 - 4 evk paradicsompüré, 1 cs petrezselyem, só, bors, majoranna, kakukkfű, csípetnyi cukor és ételízesítőpor, 5 dkg zsír.
Készítése: - A spagettit sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
- A finomra vágott hagymát az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel, majorannával és egy csípet ételízesítővel fűszerezzük.
- Ha a gomba a zsírjára pirult rátesszük a vékony csíkokra vágott sonkát, átkeverjük és egy kicsit tovább pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, egy pici vizet, kevés cukrot és jól kiforraljuk. Belekeverjük a spagettit és hűlni hagyjuk.
- A megtisztított csirke bőrét óvatosan fellazítjuk, a mellén és a combja körül is, / érdemes vékony bőrűt venni, mert az nem szakad olyan könnyen ki, nekem nem sikerült /. Ezután sózzuk, borsózzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
- Közben a kihűlt tésztába belekeverjük a reszelt sajtot, majd óvatosan a csirke bőre alá töltjük, úgy, hogy a combokhoz is kerüljön töltelék.
- A petrezselymet a hasüregébe tesszük, majd a lábakat összekötjük, a nyílásokat összetűzzük.
- Egy tepsibe tesszük, olvasztott zsírral leöntjük, majd egy 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, néha a zsírjával meglocsolgatjuk és megsütjük.
- Ha nagyon pirulna a teteje egy fóliát tehetünk rá.
- A sütéssel vigyázzuk, egy kicsit több időre van szükség ahhoz, hogy kellően átsüljön, megpuhuljon a csirke!!!
- Ha megsült kicsit hűlni hagyjuk és csak utána vágjuk fel!
|