Spenótfőzelék
Katharosz módra 2013.09.17. 20:19

Úgy tünik a recept fel írása tovább tartott, mint az étel elkészítése. Igazából a kezdő háziasszonyoknak szeretnék segítséget nyújtani az ilyen egyszerű étkekkel.
Hozzávalók: - 1 kg friss spenót, 2 evk finomliszt, 3 evk olaj, 3 nagyobb gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 1 db szikkadt zsömle, kb 3 - 4 dl tej és 3 dl húsleves / leveskockából /, só, bors.
Készítése: - A megmosott spenót leveleket forrásba lévő vízbe rakjuk és pár perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és kissé hűlni hagyjuk.
- Közben a zsömlét beáztatjuk langyos tejbe vagy vízbe, majd kinyomkodjuk belőle a nedvességet, és a spenóttal együtt ledaráljuk egy húsdarálóval. A nagyobb lyukú tárcsáját használjuk / villany daráló /. Vagy finomra vágjuk.
- Ezután az olajon a liszttel világos rántást készítünk, közben hozzáadjuk a zúzott vagy reszelt fokhagymát is, vigyázzunk, ne égessük meg.
- A rántásba beleforgatjuk a darált spenótot, majd felengedjük először a húslevessel, átkeverjük és fokozatosan adagolva a tejet is hozzáadjuk és beállítjuk a kívánt sűrűségét. Vigyázzunk nehogy ránk fröccsenjen!
- Fűszerezzük sóval, borssal, csípet ételízesítővel, és kevergetve felfőzzük, ha túl sűrű lenne kevés folyadékot adunk hozzá.
Tálalás tükör tojással és sült virslivel ízlés szerint.
|