Receptek : Pácolt sült tarja - brokkolis batyuval és sün krumplival |
Pácolt sült tarja - brokkolis batyuval és sün krumplival
Katharosz módra 2013.10.20. 19:51

Isteni finom omlós lesz a hús evvel az elkészítési móddal.
Hozzávalók: 1 kg tarja / csont nélkül / ujjnyi vastagra szeletelve, 3 kisebb fej vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 20 dkg zsír, só, bors, őrölt köménygag, mustár.
Készítése: - A szeletek széleit néhány helyen bevagdossuk. Nem kell kiverni!!!
- Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, kevés köménnyel megszórjuk, majd vékonyan mustárral megkenjük.
- A szeleteket egymásra rakva egy jénai tálba, lefedjük és egy éjszakára hidegre tesszük.
- Másnap az elkészítése előtt legalább 1 - 2 órával szoba hőmérsékletre rakjuk.
- Egy serpenyőbe kb 5 dkg zsírt hevítünk és hirtelen elősütjük a hús szeletek mindkét oldalát.
- Áttesszük egy sütő tepsibe, köré rakjuk a kétféle hagymát, a zsírt, a maradék pecsenye szaftot, 1 dl vizet, ezután alufóliával szorosan lefedjük.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 1,5 óráig pároljuk, ezután kitakarva megpirítjuk, közben egyszer megfordítjuk a szeleteket és locsolgatjuk, kb 30 perc alatt készre sütjük.
- Vigyázzunk ne szárítsuk ki a húsokat!!!
Én egy zománcozott kacsasütő tálat használtam, fóliával lefedve.
Köret ajánlatomat megtalálod a receptjeim között.
|