Zserbógolyó egyszerűen
Katharosz módra 2015.01.11. 21:01

Pillanatok alatt elkészül ez a remek finomság, nagyon mutatós, bármilyen alkalomra kiváló csemege.
Hozzávalók: 15 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg darált dió, kb 17 dkg baracklekvár, 15 - 20 dkg 60% étcsokoládé, 1 evk olaj.
Készítése: a kekszet és a diót összeforgatjuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen az állaga.
- Ezután kb diónyi golyókat formálunk belőle, nálam 2,5 dkg-os, sütőpapíros tálcára rakosgatjuk, majd hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen.
- A csokoládé háromnegyedét és az olajat gőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a maradék csokit és kevergetve feloldjuk benne.
- A lehűlt golyókat egy villára rakjuk és óvatosan rákanalazzuk az olvadt csokit, a felesleget hagyjuk lecsurogni.
- Darált dióval díszítjük, majd hidegre tesszük, hogy a csoki megszilárduljon rajta.
Tipp: én kissé darabos házi őszibaracklekvárt használtam hozzá.
Forrás: net.
|