Töltött karalábé
Kati /saját/ 2011.10.01. 00:14
Ezt a könnyü tavaszi ételt húsvét tájékán szoktam elöszőr késziteni amikor megjelenik a piacon az igazi gyenge karalábé .
Hozzávalók : 6 db karalábé, fél kg bármilyen darálthús / pl. disznó vagy pulyka /, egy marék rizs, 1 db tojás, só, bors, piros arany, tejfől, olaj, kevés liszt
Elkészités : A húst összedolgozzuk a fűszerekkel és a tojással. A karalábék tetejét levágjuk majd a közepét kivájjuk és megtöltjük a masszával, ráhelyezzük a kalapját . Ezután berakjuk egy tepsibe vagy lábasba köré rakjuk a karalábé darabokat , ételízesitőt szórunk rá, és félig felöntjük vízzel, alufóliával letakarjuk. És forró sütőben megpároljuk. Amikor megfőtt kiszedjük a karalábékat és krumplinyomóval szétnyomkodjuk a darabokat / nem kell teljesen simára /, ezútán egy pici rántással berántjuk, végül tejföllel dúsitjuk.. A karalábékra merjük a mártást és vágott petrezselyemmel megszórjuk.
|