Tejszínes karamella
2012.02.02. 23:49
Omlós és nagyon finom.
Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vanilia rúd / vaniliás cukor /, alufólia, olaj
Készités: A cukrot a tejszínnel és a tejjel egy magasabb falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a kikapart vaniliarúd belét és a rúdat is. Alacsony legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzűk, amig világosbarna szint kap és elég sűrű nem lesz az állaga, olyan, mint egy krém. Ekkor a vanilia rúdat kivesszük. Az alufóliával kibélelünk egy 20 x 20 cm -es tepsit, és olajjal megkenjük. Majd beleöntjük a masszát kb. 1,5 cm vastagon, és elsimitjuk, hűlni hagyjuk. Még langyosan 2 x 2 cm - es kockára vágjuk, teljesen kihűtjük. A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.
Elkészitése kb. 2 óra.
|