Vagdalt húspogácsa
Katharosz módra 2013.10.19. 23:54

A fasírtot nagyon sokféleképpen elkészíthetjük, variálhatjuk, ahány ház annyi szokás, én így szoktam.
Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 2 db zsemle, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db tojás, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, zsemlemorzsa, olaj.
Készítése: - A finomra vágott hagymát, pici sóval olajon megfonnyasztjuk, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit átforgatjuk benne, majd a hőt elzárva alatta kevés pirospaprikát keverünk bele.
- Közben a szikkadt zsemléket tejbe vagy hideg vízbe áztatjuk és kinyomkodjuk a felesleges nedvességet belőle.
- Összeállítjuk a fasírtot, a darált húshoz adjuk a szétmorzsolt kinyomkodott zsemléket, tojást, a kihűlt hagymát, sót és borsot, majd jól összedolgozzuk.
- Ezután tetszés szerinti pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és nem túl forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
- Papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
Tálalás: főzelékkel, krumplipürével stb.
Tipp: ha előző napon állítjuk össze az ízek jobban összeérnek.
|