Eperkrémes Brownie pohárban
Katharosz módra 2014.06.07. 21:01

Brownie, eper, csoki, mascarponés krém és ez mind egybe izgalmas összeállítás, nagyon finom könnyű nyári desszert, érdemes kipróbálnotok.
Hozzávalók: tészta: 2 db tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg étcsokoládé 60%-os, 12 dkg vaj, 10 dkg finomliszt, 2 dkg kakaópor, csípet só.
Krém: 25 dkg mascarpone, 30 dkg eper, kb 4 evk cukor, 2 dl tejszín, 5 dkg fehér csokoládé, étcsokoládé és pár szem eper a diszítéshez.
Készítése: A darabokra tördelt csokoládét és a vajat víz gőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
- A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és jól elkeverjük benne.
- A lisztet összeforgatjuk a kakaóporral és a sóval, majd a csokis masszába keverjük egy fakanál segítségével.
- Egy sütőpapírral bélelt 22 x 22 centis tepsibe simítjuk, sütés 175 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt. Tű próba!
- Ha megsült rácsra téve hűlni hagyjuk, ezután apró kockára vágjuk.
- Krém: 20 dkg megtisztított és feldaraboljuk epret 3 evk cukorral felfőzzük, lekvár sűrűségűre, ezután át passzírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe és hűlni hagyjuk.
- A mascarponét habosra keverjük a kihűlt eperpéppel, ízlés szerint cukrozzuk, beleforgatjuk a reszelt fehér csokit és a maradék 10 dkg feldarabolt epret.
- A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan az epres krémbe forgatjuk.
- Összeállítás: Brownie, krém, brownie, krém, díszítés: eper, reszelt csoki és citromfű.
Forrás: net.
|