
Nagyon finom, napokig friss marad, ha marad belölle.
Hozzávalók :Tészta : 4 evk cukor, 1 mk só, 70 dkg rétesliszt, kb.4 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg olvasztott vaj , Töltelék: 2 dl tej, 2 tojás, 2 cs vaniliás cukor, 1 evk liszt, 50 dkg tehéntúró, 10 evk cukor / ízlés szerint /,1 cs mazsola, reszelt citromhéj
Készités: az élesztőt 1.5 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sóval elkevert liszhez ,és a maradék langyos cukros tejjel / apránként adagoljuk / bedagasztjuk, a végén beledolgozzuk az olvasztott vajat is . Kétszer kelesztjük. Vajas gyúrólapon fél újnyira nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, megtöltjük és a csücsköket kettesével összefogjva, batyút formálunk, sütőlapra helyezzük, megkenjük tejfölös tojással / 1 kk tejföl /, előmelegitett sütőben sütjük.
Töltelék: a tejet, a tojások sárgáját és a lisztet elkeverjük. Folyton keverve sűrűre főzzük, cukrozzuk, hozzáadjuk a mazsolát. Hülés után belekeverjük az áttört túrót és a keményre vert tojáshabot. Ez a töltelék rétesbe is nagyon finom. |