Krumplis tészta
Ahogy Apu csinálta 2012.03.09. 22:55
Egyszerű hétköznapi étek, de mégis finom.
Hozzávalók: kb. 80 dkg héjában főtt burgonya, 1 nagy fej hagyma, zsiradék / zsir vagy olaj /, 35-40 dkg kockatészta, só, bors, pirospaprika.
készitése: a hagymát apróra vágjuk, és kissé megsózva bő zsiradékon megdinszteljük, vigyázzunk, nehogy megégjen, ha a hagymánk kész megszórjuk pirospaprikával, sóval, bossal és elkeverjük. Közben a még meleg krumplikat meghámozzuk, és rátesszük a hagymás zsírra, majd krumlitörővel úgy törjük össze, hogy kisebb darabók maradjanak benne. Összekeverjük, hogy a paprikás hagyma egyenletes bevonja, végül hozzáadjuk a kifőtt kockatésztát is, kisebb adagkban, mível úgy könnyebb egyenletesen elkeverni / de csak annyit adjunk hozzá amennyit a krumpli felvesz /. Ha szükséges kevés zsiradékot adunk hozzá, mível a krumpli elég sokat képes felvenni és szárazon, nem igazán jó a krumplis tészta. Tálalás frissen örölt borssal és savanyúsággal.
|