Puffancs
Katharosz módra 2014.01.27. 23:02

Ha emlékeztek a régi típusú ma már Retronak mondott hamburgerre, azok voltak ilyen puffancsba, ha van kedvetek érdemes kipróbálni, mert ez a recept tökéletesen vissza adja az élményt. Én, most rántott húst tettem bele, de így is isteni!
Hozzávalók: - 68 dkg finomliszt, 68 gr porcukor, 68 gr vaj vagy nargarin, 68 gr tojássárgája / 3-4 közepes tojásé /, 4 dkg élesztő, 8 gr só, 330 ml langyos tej.
Készítése: A hozzávalókat beraktam a kenyérsütő gépbe úgy hogy a folyékony anyagok kerültek alulra cukorral és az élesztővel, erre a liszt, de a tejet nem tettem bele mind, egy részét menet közben adagoltam hozzá.
- Ezután el indítottam a dagasztó programot, ha nincs gépünk akkor kézzel végezzük a dagasztást.
- Ha kész 20 percig letakarva pihenni hagyjuk, majd átgyúrjuk és újabb 20 perc pihenés jön.
- A pihenés után 10 egyenlő részre mérjük a tésztánkat és egyenként zsemléket formálunk belőle.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk kellő távolságra egymástól, mivel dagadni fognak, kicsit felvert egész tojással lekenjük, majd 35-40 percig kelni hagyjuk.
- Ha megkelt ismét lekenjük, sütés 190 - 200 fokon kb. 15-18 percig.
Tipp: a tepsibe csak 5 db-ot tegyünk, hogy legyen helye a nővekedésre.
Forrás: Farkas Vilmos oldala
|