Könnyű, finom tavaszi leves.
Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé,15 dkg burgonya, 1 dl tejfől, olaj, só, bors, 2 db tojássárgája, 1 cs. petrezselyem, kb 1 liter húsleves / 2 db leveskocka /, 1 evk liszt, 1 marék rizs.
Készitése: a zöldségeket tisztitás útán kisebb kockákra vágjuk, az olajon kevergetve kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst és a finomra vágott petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a húslevessel, és puhára főzzük. A tejfőlt elkeverjük a liszttel és a tojások sárgájával, majd egy kevés levest is merünk bele, végül ezzel sűrítjük be a levest, és kiforraljuk. Ha szükséges után fűszerezzük. |