  
Nagyon finom, szerintem a mi csőrögénkre hasonlit az állaga. 
Hozzávalók:  15 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 5 dkg vaj, 5 db tojás, 1 evk cukor, nagy csipet só. 
Csokoládé öntet: 10 dkg 60 % os csoki, 1,5 dl tejszín, fél kk fahéj. 
Készítése: A tejet a vajjal, cukorral, és a sóval felforraljuk. majd a lisztet fokozatósan adagolva egy fakanállal belekeverjük, addig keverjük, sütjük még az  egybeálló massza szép fényes nem lesz. Égetett tésztát készítünk. 
- Ezután kicsit lehűtjük a tésztát, majd a tojásokat egy kézi robotgép segítségével egyesével beledolgozzuk, krémes állaga legyen. 
- Ezután egy nagyméretű csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük adagokban  a masszát. 
- Sütés: mérsékelten forró olajba 10 centis csíkokat nyomunk, és 2-3 perc alatt megsütjük, közben néhányszor forgassuk meg, hogy minden oldala megsüljön, papírtörlőre szedjük, 
- A csokoládé öntethez a tejszínt felforrósitjuk, majd hozzáadjuk a kockára tört csokit, és kevergetve felodjuk benne, fahéjjal ízesitjük.. 
- Tálalás: fahéjas pocukorral meghintve és csoki öntettel.  |