| 		
		 
 Zserbógolyó
ahogy én készitem  2013.02.01. 22:32 
 
 Nagyon finom, könnyen elkészíthető, sokáig eláll, az édesszájuaknak ajánlom.  
Hozzávalók:  20 dkg aszalt sárgabarack, 20 dkg darált dió, 2 evk rum, 1 evk  rumaroma, 1 cs vaníliás cukor, 3 evk baracklekvár, porcukor ízlés szeint, 15 dkg tortabevonó / én a Lidl- ben vettem /,  2 evk olaj. 
Készítése:   A barackot késes robotgéppel felaprítjuk, majd leöntjük a kicsit megmelegített rummal és aromával, puhulni hagyjuk. Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval, apró diónyi gombócokat formálunk.  Egy sütőpapirral bélelt tálcára rakjuk, és egy kis időre betesszük a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen. 
- Közben gőz felett felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét  az olajjal együtt. / célszerű minnél kisebb edényt használni /. 
- A dermedt golyókba fogpiszálot szúrunk és az olvadt csokiba mártjuk, úgy, hogy befedje, majd egy habszívacsba szúrjuk száradni. Tipp:  egyszerre csak kevés golyót vegyünk elő a mélyhűtőből, mert ha felenged átszalad rajta a fogvályó. 
- Ha megszáradtak papírkapszlikba rakjuk, fogyasztásig hidegre tesszük. 
 |