| 		
		 
 Konyakmeggyes szelet
Katharosz módra  2015.05.04. 22:06 
Hozzávalók:  Tészta 30 dkg finomliszt, 1 evk kakaópor, 5 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor,5 dkg, margarin, 2 db tojássárgája, kb 1 dl tej. 
Töltelék: 1 üveg meggybefőtt, 2 evk bon-bon meggy aroma, 10 dkg babapiskóta. 
Krém: 2 tasak tejszín ízű pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj. 
Máz: 10 dkg csokoládé, 2 evk olaj. 
Készítése: a tészta hozzávalóit összegyúrni, ha szükséges kevés tejet adunk még hozzá, majd ketté osztani és egy 24 x 34 centis sütőpapíros tepsi hátoldalán pár perc alatt 180 fokon két lapot sütünk belőle. 
- A töltelékhez a lecsepegtetett meggyet elkeverjük az aromával és állni hagyjuk. A babapiskótát feldaraboljuk. 
- A krémhez a pudingport elkeverjük 2 dl tejjel, a maradék 3 dl tejet felforraljuk, majd a pudingos tejhez adjuk és sűrűre főzzük, a tűről levéve még forrón belekeverjük a cukrot és hűlni hagyjuk. 
- Ha kihűlt habosra keverjük a puha vajjal, ezután beleforgatjuk a piskóta darabokat. 
- Összeállítás: az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyet és befedjük a másik lappal, ezután egy éjszakára hidegre tesszük. 
- Másnap olvasztott csokoládéval bevonjuk. 
Tepsi méret: 24 x 34 cm 
Tipp: a lapok sütésénél vigyázzunk, mert könnyen kiszáradhat, tényleg pá perc! 
  
 |