| 
 Nagyon finom ízletes egytálétel, római tálban készült.  Hozzávalók:  1 db csirke / 2 db egész comb, 1 mell és 2 db szárny / , 2 db sárgarépa, 1 nagy fej vöröshagyma, kb 80 dkg krumpli tisztán, bő 3 dl tejfől, 1,5 dl tejszín, kb 15 dkg reszelt sajt,  kecsap, só, bors, kakukkfű, örőlt rozmaring, ételízesitő, vaj. Készitése:  a csirkét feldaraboljuk úgy, hogy a combokat és a mellet kifilézzük / csontozzuk /, majd  kisebb kb falatnyi darabokra szeleteljük, a szárnyakat ketté vágjuk. Fűszerezzük:  só - örőlt rozmaring - kakukkfű. - A tejfőlt - tejszínt elkeverjük annyi kecsappal, hogy rózsaszínű legyen. - A krumplit / nyers / vékony karikára vágjuk. A répát szintén vékonyra szeleteljül kb. 10 centis lapocskákra. A hagymát apróra vágjuk. Fűszerezés: só - bors - vegeta. - Egy római tálat vastagon kivajazunk, lerakunk egy sor krumplit - só, bors, vegeta. Erre egy sor fűszerezett hús, majd a hagyma felét rászórjuk, kevés sót, egy sor sárgarépa - kevés olajat locsolunk rá, picit sózzuk. A  tejfőlös massza felét rákenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. - A következő sort ugyan ezzel a módszerrel rakjuk össze, a tetejére a massza másik fele kerül, végül reszelt sajttal bőven megszórjuk. A tálat lefedjük és készre sütjük kb másfél óra, akkor jó ha a teteje megpirul, a krumpli puha benne és sűrű szaftja keletkezik. Ha puhának tünik kitakarjuk és kicsit megpiritjuk. -  A tálat hideg sütőbe tesszük!!!  És az időt a bemelegedéstől mérjük, de érdemes ránézni, mert nem egyformák a sütők, én villanyt használok. |