| 
 Szintén családi kedvenc, húsos leves mellé szoktam készíteni. Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 20 dkg finomliszt, 4 db tojás, só, 8 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 cs. vanilíás cukor, 3 dl tejfől, 3 dkg búzadara, 1 citrom reszelt héja,  tepsihez: vaj, zsemlemorzsa. Készítése: az áttört túrót, a liszttel, 2 egész tojással, sóval összegyúrjuk. Kinyújtjuk, ujjnyi szélességüre vágjuk, majd enyhén sós vízben kifőzzük a metéltet, leöblitjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. -  A puha margarint, a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfőlt, búzadarát, reszelt citromhéjat, beleforgatjuk a túrós metéltet, végül a két tojás keményre vert fehérjét is. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és beleönjűk a masszát. - Sütés: előmelegített közepes hőfokon kb 180 fok. - Porcukorral meghintve tálaljuk. - Tepsi méret: 22x32 cm |