| 
 A megunhatatlan régi kedvenc!  Hozzávalók:  2 db csirkecomb, 1 db csirkemell, 2 db csirkeszárny, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db nagyobb  paradicsom, só, bors, pirosarany, kevés ételízesítő por, 1 evk pirospaprika, zsir vagy olaj, kb 1,5 dl tejfől, kevés étkezési keményítő. Készítése: A hagymát apró kockára vágjuk, majd  kevés olajon kissé megsózva, kevergetve megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot / hámozott /, közben persze visszatesszük a tűzre, átforgatjuk. - Beletesszük a lebőrözött ketté vágott,  sózott csirkecombókat, a szintén lebőrözött kicsontozott , felszeletelt, sózott csirkemellett / ízlés szerint /, és a szárnyakat. Fűszerezzük, só, bors, pirosarany, ételízesitőpor, zúzott fokhagyma, kicsit átforgatjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, felforraljuk, majd a hőfoktot mérsékeljük alatta és lefedve puhára főzzük. - Közben kevés hideg vízben elkeverünk kb 1 teáskanál keményítőt, a tejfölt kevés pörköltlével elkeverjük / hőkiegyenlítés /, majd óvatosan belekeverjük a pörköltbe, kiforraljuk, ha szükséges után ízesitjük. Végül besűrítjük a keményítővel, egyszerre csak keveset keverjünk hozzá, nehogy túl sűrű legyen, egy két percig forraljuk és kész. - A sűrítéshez sima lisztett is használhatunk, de én a keményítőt jobban szeretem. - Galuskával, és savanyúsággal tálaljuk. |