Minestra leves
Kati /saját/ 2011.11.13. 23:12
Hozzávalók : 5 dkg császárszalonna, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zeller, 10 dkg kelkáposzta, 5 dkg karalábé, 15 dkg burgonya, egy kisdoboz sűritett paradicsom püré, 1 liter húsleves / kocka /, 3 dkg spagetti, 1 evk rizs, só, bors, 8 dkg parmezánsajt
Készités : A metéltre vágott szalonnát, a finomra vágott hagymával, egy kis olajon üvegesre piritom. Hozzáadom a metéltre vágott zöldségeket, sóval, borssal ízesitem és állandó kevergetés közben megpiritom. Ha a zsirjára pirult, belekeverem a paradicsompürét, kicsit átpiritom, és felöntöm a húslevessel, ízesitem, majd gyöngyözve forralom. Végül belefőzőm a rizst és az apróra tört spagettit. Végül készre főzőm. Tálalásnál reszelt sajttal megszórjuk.
|