Túrós fánkkarikák
2012.01.26. 22:46
Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, 6 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 2 evk. rum, 25 dkg túró, csipet só, 2 csipet sütőpor, 1 cs vaniliás cukor, reszelt citromhéj.
Készités: Fél dl tejjel, kevés kristálycukorral, és 2 evk. liszttel az élesztőt futtasuk fel. Dolgozzuk krémesre a puha vajat a tojássárgákkal, a rummal, a túróval, és a porcukorral. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, az átszitált sütőporral elkevert lisztet, a sót és a maradék langyos tejet - de csak fokozatosan amennyit a liszt felvesz. Egy közepes lágy tésztát kell kapnunk. Dagasszuk ki és kelesszük meleg helyen kb. 40 percig.
Gyúrjuk át a megkelt tésztát, majd nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra. Szúrjunk ki belőle korongokat egy 8 cm - es pogácsa szaggatóval, a közepüket pedig egy 3 cm - es kiszúróval. Helyezzük a fánkokat sütőpapiros felületre. Takarjuk le konyharuhával és további 30 percig kelesztjük.
Sütés: bő olajban lassú tűzőn sütjük, aranybarnára, tegyük papirtörlőre, majd forgassuk meg kristálycukorban vagy fahéjas - kristálycukorban. Ezt a receptet Andi oldalán talátam.
Vigyázzat ne legyen forró az olaj, mert könnyen megég !!!
|