Sajttal göngyölt fasirt
Kati /saját/ 2012.02.11. 23:34
Melegen és hidegen is nagyon finom.
Hozzávalók: 70 dkg darálthús, 2 db zsemle, 1 egész tojás + egy sárgája, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, metélőhagyma, 20 dkg reszelt sajt / ízes fajta /, só, bors, vegeta, majoranna, sűritett paradicsom.
Készitése: A zsemléket beáztatjuk és kinyomkodjuk, a hagymát finomra összevágjuk, és zsiron megdinszteljük. A sajt és a paradicsom kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy darab alufóliát kicsit megolajozunk, és azon újjnyi vastagon szétlapitjuk a húst. Nagylyukú reszelővel ráreszeljük a sajtot. A fólia segitségével feltekerjük, majd zsirozott hosszúkás formába tesszük. A tetjére pár kiskanál zsirt teszünk, fóliával letakarjuk. Előmelegitett sütőben 200 - 220 fokon 1,5 órát sütjük. Egy óra elteltével kiboritjuk egy tepsibe és a másik oldalát is megpiritjuk, mielőtt kész lenne sűritett paradicsommal lekenjük, de már csak pár percre tesszük vissza a sütőbe!
|