Zöldséges pulykamell ragu
Kati /saját/ 2012.02.18. 23:59
Egyszerű az elkészitése ennek a finom ragunak.
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, só, bors, olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 evk. sima liszt, 3 db sárgarépa, 20 dkg kukorica / konzerv /, 20 dkg vörösbab / konzerv /, 1 cs petrezselyem, marhahúsleves szükség szerint / kocka /, kb. 1 dl fehérbor, kevés pirospaprika, 1 ekv zöldbors konzerv.
Készitése: a hagymát durvára vágjuk, a petrezselymet finomra, a sárgarépát vastagabb karikára, a húst kisebb kockára. Az olajat egy magasabb falu nagy serpenyőben felforrósitjuk és hirtelen átsütjük benne a húst és a hagymát, a liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesitjük, hozzáadjuk a répát és együtt piritjuk tovább. Felöntjük annyi húslevessel ami éppen ellepi. Beletesszük a kukoricát, a babot, a petrezselymet, és a zöldborssot, valamint egy pici pirospaprikával megszórjuk. Majd fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Közben ha a levét elfőné kevés fehérborral és szükségszerint levessel potóljuk. A liszttől besűrűsődik a végére, ezért hajlamos a leragadásra is, én teflon serpenyőben szoktam késziteni.
Párolt rizzsel tálaljuk.
|