Pudingkrémes roló
ahogy én készitem 2012.06.22. 22:45
Nagyon finom, ropogos tészta, rajta a csoki és belül a krém mennyei.
Hozzávalók: Tészta: 28 dkg liszt, 20 margarin, 2 dl tejfől, csipet só, 1 evk ecet.
Krémhez: 1 cs eperízű pudingpor, 4 - 5 evk kristálycukor, 3 dl tej, 7 dkg vaj. 1 cs. vaníliás pudingpor, 4 - 5 evk kristálycukor, 3 dl tej, 7 dkg vaj.
Diszítéshez: 15 dkg étcsokoládé / 60% - os /, 1 evk olaj.
Roládkészítő henger, nekem 12 db van igy kétszerre sütöttem ki őket.
Készitése: Tészta: a hozzávalókat gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk, a fagyos margarint érdemes kisebb kockákra vágnunk. Sietnünk kell, hogy a kezünk melegétől a margarin túlságosan ne olvadjon meg. Ne ijedjünk meg, egy lágy krémes állagú tésztát kapunk. Egy tálcára sütőpapirt teszünk és erre tesszük a téglalap alakúra formált tésztánkat., majd ráhajtjuk a sütőpapirt, hogy teljesen befedje. Ezután egy éjszakára hütőbe tesszük. FONTOS ezt a tészát nyújtás után nem lehet már összegyúrni, csak nyújtás és sütés !!!
- Másnap a tésztát ketté vágjuk és mindét darabot lisztezett felületen 30 x 40 centis lappá nyújtjuk, majd a hosszabb oldalán 2 cm- es csíkokra vágjuk. Feltekerjük a hengerekre úgy, hogy kicsit fedjék egymást, gyorsan dolgozzunk, hogy a tészta ne olvadjon meg. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk a hengereket, és megsütjük 200 - 210 fokos előmelegitett sütőben, kb 10 perc alatt, sülés közben a sütő ajtaját NE nyissuk ki ! Vigyázzunk mert könnyen megéghet. Ha megsültek azon forrón levesszük a hengerekről úgy, hogy egyet csavarunk a hengeren, de vigyázzunk mert törékeny, de ilyennek kell lennie.
Krém: a pudingport elkeverjük 4 - 5 evk cukorral, majd felöntjük a 3 dl tejjel, és folyamatósan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve azon melegében belekeverjük a 7 dkg vajat, és hűlni hagyjuk. A másik pudinggal úgyan igy járunk el. Ehhez a mennyiségű hengerhez két adag krémre van szükségünk, de ízlés szerint bármilyent használhatunk, az eljárás úgyan ez,
- A lehűlt krémet habzsákba tesszük és megtöltjük a hengereket, végül a két végét olvasztott csokiba mártjuk, és sütőpapirral bélelt tálcára tesszük, a maradék csokival diszíthetjük. Hidegre tesszük dermedni.
|