Magyaros szűzérme
ahogy én készítem 2012.08.14. 23:05
Nagyon finom omlós a hús, és ízletes a burgonya benne.
Hozzávalók: 50 dkg sertésszűz, 1 kg közepes méretű hámozott burgonya, 50 dkg lecsópaprika darabolva, 20 dkg hámozott darabólt paradicsom, 2 fej közepes méretű vöröshagyma apróra vágva, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna csíkokra vágva, 1/2 dl száraz fehér bor / elhagyható /, 1 kockacukor. Panirhoz: liszt, pirospaprika, só, bors, sütéshez - olaj, tálaláshoz - reszelt sajt.
Készítése: A húst megtisztítjuk, majd bő ujjnyi szelettekre vágjuk, kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük, majd félretesszük.
A szalonnát kisütjük, majd a hagymát üvegesre pirítjuk rajta, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, fűszereket, kockacukrot, és a bort, fedő alatt megpároljuk, de ne legyen túságosan puha, inkább kissé roppanós maradjon.
A burgonyát fél centis karikára vágjuk, és bő olajban pirosra sütjük.
A kisült burgonyát egy tűzálló tálba rakjuk, sózzuk, beterítjük a lecsóval, majd a kisült hússzeletekkel, fóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
Tálalás előtt pár percet pihentetjük, reszelt sajttal diszítve tálaljuk, de nélküle is nagyon finom.
|