Gezemice leves
Kati /saját / 2012.11.30. 00:14
A régi " Szot " üdülők hangulatát idézi fel ez a leves.
Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 1 kisfej vöröshagyma, 2 evk olaj, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, fél karalábé, fél zeller gumó, 15 dkg zöld színű zöldbab / fagyasztott /, 1-1 kisanál pirospaprika és finomliszt, egy kis csokor petrezselyem, 1 db leveskocka, 3-4 evk kiskagyló tészta / kiskocka is jó /.
Készítése: A szalonnát apró kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, egy fazékban az olajon megpirítjuk a hagymát és a szalonnát, ügyelve rá, hogy nehogy megégjen. Rátesszük az egyforma apró kockára vágott zöldségeket és kevergetve rövid ideig pirítjuk. Pirospaprikával és a finomliszttel megszórjuk, átforgatjuk, végül felöntjük kb 1,5 liter vízzel. Fűszerezzük só, bors, leveskocka, vágott petrezselyem, felforraljuk, majd lefedve kis lángon főzzük. Közben hozzáadjuk a tésztát és kissé megkeverjük ha szükséges után ízesitjük, és készre főzzük.
- Tipp: a zöldségeket ízlés szerint változtathatjuk benne, illetve ami éppen otthon van.
|