Fahéjas keksz
ahogy én készítem 2013.03.02. 19:24
Nagyon finom rágcsálni való, tea vagy kávé mellé.
Hozzávalók: 60 dkg simaliszt, 20 dkg barnacukor, 20 vaj vagy margarin, 2 db tojás, 1 tk. vaníliakivonat, 2 tk sütőpor, 1 mk só, 1 tk fahéj.
- Hempergetéshez:: 1 - 2 evk fahéj / ízlés szeint /, 4 evk barnacukor.
Készítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, és diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle, majd egy lapos kanállal kissé ellapítjuk őket. Ezután megforgatjuk a fahéjas cukorban, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 3-4 centire egymástól.
- Sütés 180 fokra előmelegitett sütőben 12 - 15 perc alatt megsütjük. Jól zárodó dobozban sokáig puha marad.
|